Conditii generale

DEFINITII

Urmatoarele definitii vor completa contractul de transport fiind aplicate la conditiile deja stabilite.

  • NOI – Se refera la DRAGON STAR CURIER SRL, precum si la toti subsidiarii si afiliatii DRAGON STAR CURIER SRL si respectivii lor angajati, agenti sau contractori independenti.
  • DUMNEAVOASTRA – Se refera la client – expeditorul incarcaturii.
  • TRANSPORT, EXPEDIERE – Este reprezentat de toate operatiunile si serviciile legate de o marfa incredintata noua in vederea livrarii.
  • EXPEDIERE – Inseamna orice fel de documente, colete, pachete sau marfa ce calatoresc cu o singura nota de transport (NT) si care au fost acceptate de DRAGON STAR CURIER SRL
  • Partile intre care se incheie contractul

 

Dumneavoastra veti incheia contractul cu reprezentantii DRAGON STAR CURIER SRL sau cu oricare din companiile contractate de noi in vederea efectuarii expedierii. Prezentele Termene si Conditii protejeaza  in acelasi timp pe toti cei care au contract cu noi pentru a colecta, transporta sau livra expedierea Dvs. DRAGON STAR CURIER SRL efectueaza transportul solicitat de Dumneavoastra in conditiile stabilite in contract.

 

Acceptarea conditiilor de transport

In momentul in care ne predati expedierea sau expedierile, Dvs. acceptati Termenii si Conditiile acestui contract de transport, atat pentru Dvs. cat si pentru alta persoana care ar putea avea un interes asupra expedierii respective, indiferent daca a semnat sau nu documentul de transport (nota de transport). Nici un angajat DRAGON STAR CURIER SRL, agent, subcontractor si nimeni altcineva nu are autoritatea sa denunte sau modifice in vreun fel oricare din termenii si conditiile acestui contract sau sa faca o promisiune in numele nostru. In cazul in care Dvs. ne incredintati o expediere insotita de instructiuni scrise sau verbale ce contravin acestui contract, DRAGON STAR CURIER SRL nu va fi tinut raspunzator pentru aceste instructiuni.

 

Articole periculoase/interzise

DRAGON STAR CURIER SRL nu accepta expedierea marfurilor periculoase  sau interzise, in acord cu specificatiile DGR – ADR- Reglementarile internationale privind transportul marfurilor periculoase-, sau alte reglementari interne si internationale referitoare la transport.

- marfuri interzise standard la transport:

 - arme de foc sau parti componente, munitie de orice fel;

 - animale vii;

 - bani numerar

 - bijuterii, metale si pietre pretioase;

 - droguri;

 - materiale inflamabile sau alte bunuri al caror transport contravine legilor in vigoare.

 

Inspectie

 In baza prezentilor Termeni si Conditii, toate expedierile transportate sau manipulate de catre DRAGON STAR CURIER sunt supuse controalelor de securitate, lucru pe care Clientul il accepta prin remiterea notei de transport (NT), impreuna cu acceptarea faptului ca expedierea poate fi deschisa si inspectata oriunde, din orice motiv si in orice moment de catre DRAGON STAR CURIER si/sau orice autoritate nationala (autoritatile vamale, guvernamentala, etc).

Rute

Rutele precum si modul de transport ale expedierii Dvs. sunt la discretia DRAGON STAR CURIER SRL.

 

Tarife

Dvs. sunteti de acord sa achitati contravaloarea transportului intre doua locatii specificate pe nota de transport (NT), conform tarifelor in vigoare la data transportului sau in conformitate cu cele stabilite separat  cu Dvs. Toate taxele, TVA sau orice alta taxa generata de livrarea unei expedieri se vor achita la momentul livrarii. Intarzierea platii facturii duce la aplicarea de penalitati.

Tarifele noastre se aplica pentru cea mai mare dintre greutatea fizica si cea volumetrica (obtinuta cu ajutorul relatiei de conversie volumetrica(LUNGIME x LATIME x INALTIME / 6000)).

In cazul in care clientul agreeaza ca DESTINATARUL sau TERTA PARTE sa achite contravaloarea serviciului de transport efectuat prin intermediul DRAGON STAR CURIER sau/si orice alte taxe sau costuri suplimentare, iar acestia refuza plata acestora, DRAGON STAR CURIER isi rezerva dreptul de a recupera de la CLIENT sumele in cauza.

Astfel, daca DESTINATARUL expedierii refuza sa plateasca EXPEDITORUL este de acord sa achite aceste sume in termen de 15 zile de la notificarea faptului ca DESTINATARUL refuza sa plateasca.

 

Ramburs

Serviciul RAMBURS presupune virarea rambursurilor CASH sau in contul clientului expeditor. DRAGON STAR CURIER, in baza contractului comercial semnat, este imputernicit sa incaseze sumele mentionate la rubrica ramburs. Pentru acest serviciu sunt acceptate expeditiile care indeplinesc in mod obligatoriu urmatoarele conditii:

Au valoare ramburs in lei, in limitele acceptate de DRAGON STAR CURIER, conform grilei de mai jos:

 

 

EXPEDITOR DESTINATAR RAMBURS CASH RAMBURS CONT COLECTOR
Persoana fizica Persoana fizica  10,000 lei  5,000 lei
Persoana fizica Persoana juridica  5,000 lei  5,000 lei
Persoana juridica Persoana juridica  5,000 lei  5,000 lei
Persoana juridica Persoana fizica  10,000 lei  10,000 lei

Termenul de trimitere a rambursului cash sau virament in cont colector este de 5 zile lucratoare.

 

Adrese gresite / imposibilitate de livrare

In cazul in care adresa de destinatie specificata de Dvs. este gresita vom face tot posibilul sa o corectam. Daca adresa corecta se afla la o alta destinatie, veti fi instiintat de aceasta.

 

In cazul in care expedierea nu poate fi livrata (destinatar lipsa de la domiciliu etc.), vom lasa o nota la adresa destinatarului prin care ii este adusa la cunostinta incercarea noastra de livrare. Nota va contine numarul notei de transport (NT) precum si un numar de telefon prin care acesta va putea contacta DRAGON STAR CURIER SRL pentru relatii privind respectiva expediere. Daca si a doua incercare de livrare esueaza, Dvs. veti fi contactat pentru a stabili masurile ce se impun. Sunteti de acord sa platiti orice taxe sau costuri suplimentare generate de returnarea expedierii, redirectionarea ei, distrugerea, incercarea de efectuare a unei noi livrari.

 

Garantiile Dvs. cu privire la securitatea expedierii

Dvs. declarati urmatoarele: Continutul expedierii a fost etichetat si ambalat corespunzator pentru a-l proteja impotriva riscurilor obisnuite de transport. Ati pregatit expedierea  in conditii de securitate prin intermediul angajatilor Dvs. si aceasta a fost  protejata impotriva actiunilor neautorizate in timpul ambalarii, depozitarii si transportului inainte de a fi preluata de DRAGON STAR CURIER SRL.

Descrierea continutului expedierii este conforma cu realitatea iar documentul de transport si adresa destinatarului sunt completate corect si lizibil. Expedierea nu are in componenta bunuri interzise sau restrictionate de regulamentele interne si internationale.

 

Limita de raspundere / Responsabilitatea noastra

A. Raspunderea noastra este limitata la cea mai mica dintre sumele urmatoare:

    – 150 LEI/expeditie

   -  valoarea reala a pierderii sau distrugerii totale sau partiale suferita de expediere, daca acesta a fost asigurata.

 

B. Nu suntem raspunzatori pentru circumstante independente de vointa noastra.

C. Arhivarea fizica a notelor de transport se face pe o perioada de 6 luni de la data intocmirii acestora. Dupa cele 6 luni va putem pune la dispozitie doar informatiile existente in soft nu si documentul de transport fizic.

 

Nu raspundem pentru pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta in cazul in care sunt generate de urmatoarele situatii:

a) Cazul fortuit ce va include: blocaje rutiere (caderi de copaci, stanci, coliziuni in lant), surpari de terenuri in apropierea soselei; caderi de poduri, astupari de tunele montane, deraierea trenurilor in apropierea soselei, blocari naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, accidente rutiere necauzate de catre conducatorul auto al uneia din partile contractante, conditii meteorologice nefavorabile bunei desfasurari a itinerarului propus, etc.;

 

b) Forta majora, ce va include: cauze naturale (seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade incendii naturale, inundatii, deversari de fluvii, parasiri de albii, etc.); cauze umane (starea de razboi, starea de asediu, etatizarea fortata=trecerea in proprietatea statului, revolutii, revolte populare, etc.). Cazul de forta majora poate fi invocat, dar urmeaza a fi sustinut in fata celeilalte parti daca este prezenta ca si clauza in contract, iar dovada atestarii acesteia trebuie adusa din partea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

 

c) Ambalaj neadecvat / necorespunzator, chiar in cazul in care expedierea dvs. a fost acceptata la transport de catre noi;

 

d) Defecte latente sau vicii ale expedierii;

 

e) Orice act sau omisiune a oricarei persoane din afara DRAGON STAR CURIER SRL: expeditorul, destinatarul, orice tert interesat, sau alte institutii guvernamentale.

 

f) Pierderile speciale (pierderi de profit, de venit, dobanzi, piete de desfacere, licitatii) nu ne sunt imputabile.

 

g) Deteriorarile de natura electrica sau magnetica, stergerea inregistrarilor electronice, fotografice sau a imaginilor nu implica in vreun fel raspunderea noastra.

 

Extinderea limitei de raspundere

Riscul pierderii sau deteriorarii continutului unei expedieri poate fi acoperit prin extinderea limitei de raspundere. DRAGON STAR CURIER SRL pune la dispozitia clientilor sai acest serviciu suplimentar pentru care se percepe o taxa procentuala din valoarea declarata a expedierii; serviciul este activat doar daca se completeaza casuta corespunzatoare de pe N.T. si se efectueaza plata corelativa acestuia, conform contractului, se anexeaza copie a facturii marfii si ambalajul este securizat prin aplicarea .

Extinderea limitei de raspundere nu acopera pierderile indirecte sau speciale (mentionate in clauza 9 punctul B litera f) ca urmare a intarzierii, pierderii, deteriorarii totale sau partiale a expedierii Dvs.

 

Reclamatii

Reclamatiile Dvs. (expeditorul) cu privire la pierderea, livrarea gresita, deteriorarea partiala sau totala a expedierii precum si cele referitoare la angajatii DRAGON STAR CURIER SRL se vor face conform urmatoarei proceduri:

Reclamatia trebuie facuta in scris si trimisa la sediul central DRAGON STAR CURIER SRL.

Reclamatia trebuie documentata prin punerea la dispozitie a tuturor datelor relevante privind evenimentul.

Dvs. trebuie sa ne puneti  la dispozitie ambalajul original in vederea expertizarii acestuia.

Termenul de introducere a reclamatiei adresate furnizorului de servicii este de 30 de zile de la trimiterii postale.

Termenul de solutionare a reclamatiei de catre furnizorul de servicii postale este de maxim 30 de zile de la primirea reclamatiei.

Ne rezervam dreptul de a respinge reclamatia Dvs, in cazul in care nu este respectata procedura descrisa mai sus.DRAGON STAR CURIER SRL NU ESTE OBLIGAT SA ACTIONEZE ASUPRA RECLAMATIEI DVS. PANA IN MOMENTUL IN CARE NU S-A EFECTUAT PLATA CONTRAVALORII TRANSPORTULUI.

Dvs. va angajati fata de DRAGON STAR CURIER SRL ca nu veti permite unei terte persoane ce are vreun interes asupra continutului sau expedierii in sine sa inainteze o plangere sau o actiune impotriva DRAGON STAR CURIER SRL,  chiar daca aceasta este generata de neglijenta noastra.  In cazul in care aceasta plangere sau actiune este introdusa, Dvs. ne veti garanta impotriva tuturor consecintelor acestor plangeri, inclusiv costurile ce necesita incheierea acestor actiuni sau plangeri.

 

AMBALARE : CONDITII DE AMBALARE

CATEGORIE PRODUSE  /  TIP PRODUS /  AMBALAJ CORESPUNZATOR

MARFURI CASANTE:

- STICLARIE – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector

- PARBRIZE – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector

- TABLOURI / GRAVURII  -  Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector

- BAUTURI / LICHIDE IMBUTELIATE IN STICLA – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector                                            -

MARFURI FRAGILE :

  – ECHIPAMENTE  ELECTRO CASNICE – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector . Ambalaj special pus la dispozitie de fabricant.

- DISCHETE, BENZI, C.D-URI TIPARITURI –   Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector . Ambalaj special pus la dispozitie de fabricant.

- PIESE AUTO – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector . Ambalaj special pus la dispozitie de fabricant.

 

 
Design & Development by devCode Inc.