Termeni si conditii

DEFINITII

Urmatoarele definitii vor completa contractul de transport fiind aplicate la conditiile deja stabilite.

  • NOI – Se refera la DRAGON STAR CURIER SRL, precum si la toti subsidiarii si afiliatii DRAGON STAR CURIER SRL si respectivii lor angajati, agenti sau contractori independenti.
  • DUMNEAVOASTRA – Se refera la client – expeditorul incarcaturii.
  • TRANSPORT, EXPEDIERE – Este reprezentat de toate operatiunile si serviciile legate de o marfa incredintata noua in vederea livrarii.
  • EXPEDIERE – Inseamna orice fel de documente, colete, pachete sau marfa ce calatoresc cu o singura nota de transport (NT) si care au fost acceptate de DRAGON STAR CURIER SRL
  • Partile intre care se incheie contractul

 

Dumneavoastra veti incheia contractul cu reprezentantii DRAGON STAR CURIER SRL sau cu oricare din companiile contractate de noi in vederea efectuarii expedierii. Prezentele Termene si Conditii protejeaza  in acelasi timp pe toti cei care au contract cu noi pentru a colecta, transporta sau livra expedierea Dvs. DRAGON STAR CURIER SRL efectueaza transportul solicitat de Dumneavoastra in conditiile stabilite in contract.

 

Acceptarea conditiilor de transport

In momentul in care ne predati expedierea sau expedierile, Dvs. acceptati Termenii si Conditiile acestui contract de transport, atat pentru Dvs. cat si pentru alta persoana care ar putea avea un interes asupra expedierii respective, indiferent daca a semnat sau nu documentul de transport (nota de transport). Nici un angajat DRAGON STAR CURIER SRL, agent, subcontractor si nimeni altcineva nu are autoritatea sa denunte sau modifice in vreun fel oricare din termenii si conditiile acestui contract sau sa faca o promisiune in numele nostru. In cazul in care Dvs. ne incredintati o expediere insotita de instructiuni scrise sau verbale ce contravin acestui contract, DRAGON STAR CURIER SRL nu va fi tinut raspunzator pentru aceste instructiuni.

Articole periculoase/interzise

DRAGON STAR CURIER SRL nu accepta expedierea marfurilor periculoase  sau interzise, in acord cu specificatiile DGR – ADR- Reglementarile internationale privind transportul marfurilor periculoase-, sau alte reglementari interne si internationale referitoare la transport.

- marfuri interzise standard la transport:

 - arme de foc sau parti componente, munitie de orice fel;

 - animale vii;

 - bani numerar

 - bijuterii, metale si pietre pretioase;

 - droguri;

 - materiale inflamabile sau alte bunuri al caror transport contravine legilor in vigoare.

 

Rute

Rutele precum si modul de transport ale expedierii Dvs. sunt la discretia DRAGON STAR CURIER SRL.

 

Tarife

Dvs. sunteti de acord sa achitati contravaloarea transportului intre doua locatii specificate pe nota de transport (NT), conform tarifelor in vigoare la data transportului sau in conformitate cu cele stabilite separat  cu Dvs. Toate taxele, TVA sau orice alta taxa generata de livrarea unei expedieri se vor achita la momentul livrarii. Intarzierea platii facturii duce la aplicarea de penalitati. In cazul in care Dvs. ne instiintati asupra faptului ca ati cazut de acord ca destinatarul sau o terta parte sa achite contravaloarea transportului sau/si orice alte taxe sau costuri suplimentare iar acestia refuza sa achite aceasta plata, ne rezervam dreptul de a recupera de la Dvs. sumele corespunzatoare.

Tarifele noastre se aplica pentru cea mai mare dintre greutatea fizica si cea volumetrica (obtinuta cu ajutorul relatiei de conversie volumetrica).

 

Adrese gresite / imposibilitate de livrare

In cazul in care adresa de destinatie specificata de Dvs. este gresita vom face tot posibilul sa o corectam. Daca adresa corecta se afla la o alta destinatie, veti fi instiintat de aceasta.

 

In cazul in care expedierea nu poate fi livrata (destinatar lipsa de la domiciliu etc.), vom lasa o nota la adresa destinatarului prin care ii este adusa la cunostinta incercarea noastra de livrare. Nota va contine numarul notei de transport (NT) precum si un numar de telefon prin care acesta va putea contacta DRAGON STAR CURIER SRL pentru relatii privind respectiva expediere. Daca si a doua incercare de livrare esueaza, Dvs. veti fi contactat pentru a stabili masurile ce se impun. Sunteti de acord sa platiti orice taxe sau costuri suplimentare generate de returnarea expedierii, redirectionarea ei, distrugerea, incercarea de efectuare a unei noi livrari.

 

Garantiile Dvs. cu privire la securitatea expedierii

Dvs. declarati urmatoarele: Continutul expedierii a fost etichetat si ambalat corespunzator pentru a-l proteja impotriva riscurilor obisnuite de transport. Ati pregatit expedierea  in conditii de securitate prin intermediul angajatilor Dvs. si aceasta a fost  protejata impotriva actiunilor neautorizate in timpul ambalarii, depozitarii si transportului inainte de a fi preluata de DRAGON STAR CURIER SRL.

Descrierea continutului expedierii este conforma cu realitatea iar documentul de transport si adresa destinatarului sunt completate corect si lizibil. Expedierea nu are in componenta bunuri interzise sau restrictionate de regulamentele interne si internationale.

 

Limita de raspundere / Responsabilitatea noastra

A. Raspunderea noastra este limitata la cea mai mica dintre sumele urmatoare:

    – 50 EURO/expeditie

   -  valoarea reala a pierderii sau distrugerii totale sau partiale suferita de expediere.

 

B. Nu suntem raspunzatori pentru circumstante independente de vointa noastra.

 

Nu raspundem pentru pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta in cazul in care sunt generate de urmatoarele situatii:

a) Cazul fortuit ce va include: blocaje rutiere (caderi de copaci, stanci, coliziuni in lant), surpari de terenuri in apropierea soselei; caderi de poduri, astupari de tunele montane, deraierea trenurilor in apropierea soselei, blocari naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, accidente rutiere necauzate de catre conducatorul auto al uneia din partile contractante, conditii meteorologice nefavorabile bunei desfasurari a itinerarului propus, etc.;

 

b) Forta majora, ce va include: cauze naturale (seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade incendii naturale, inundatii, deversari de fluvii, parasiri de albii, etc.); cauze umane (starea de razboi, starea de asediu, etatizarea fortata=trecerea in proprietatea statului, revolutii, revolte populare, etc.). Cazul de forta majora poate fi invocat, dar urmeaza a fi sustinut in fata celeilalte parti daca este prezenta ca si clauza in contract, iar dovada atestarii acesteia trebuie adusa din partea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

 

c) Ambalaj neadecvat / necorespunzator, chiar in cazul in care expedierea dvs. a fost acceptata la transport de catre noi;

 

d) Defecte latente sau vicii ale expedierii;

 

e) Orice act sau omisiune a oricarei persoane din afara DRAGON STAR CURIER SRL: expeditorul, destinatarul, orice tert interesat, sau alte institutii guvernamentale.

 

f) Pierderile speciale (pierderi de profit, de venit, dobanzi, piete de desfacere, licitatii) nu ne sunt imputabile.

 

g) Deteriorarile de natura electrica sau magnetica, stergerea inregistrarilor electronice, fotografice sau a imaginilor nu implica in vreun fel raspunderea noastra.

 

Extinderea limitei de raspundere

Riscul pierderii sau deteriorarii continutului unei expedieri poate fi acoperit prin extinderea limitei de raspundere. DRAGON STAR CURIER SRL pune la dispozitia clientilor sai acest serviciu suplimentar pentru care se percepe o taxa procentuala din valoarea declarata a expedierii; serviciul este activat doar daca se completeaza casuta corespunzatoare de pe N.T. si se efectueaza plata corelativa acestuia, conform contractului, se anexeaza copie a facturii marfii si ambalajul este securizat prin aplicarea .

Extinderea limitei de raspundere nu acopera pierderile indirecte sau speciale (mentionate in clauza 9 punctul B litera f) ca urmare a intarzierii, pierderii, deteriorarii totale sau partiale a expedierii Dvs.

 

Reclamatii

Reclamatiile Dvs. (expeditorul) cu privire la pierderea, livrarea gresita, deteriorarea partiala sau totala a expedierii precum si cele referitoare la angajatii DRAGON STAR CURIER SRL se vor face conform urmatoarei proceduri:

Reclamatia trebuie facuta in scris si trimisa la sediul central DRAGON STAR CURIER SRL.

Reclamatia trebuie documentata prin punerea la dispozitie a tuturor datelor relevante privind evenimentul.

Dvs. trebuie sa ne puneti  la dispozitie ambalajul original in vederea expertizarii acestuia.

Termenul de introducere a reclamatiei adresate furnizorului de servicii este de 30 de zile de la trimiterii postale.

Termenul de solutionare a reclamatiei de catre furnizorul de servicii postale este de maxim 30 de zile de la primirea reclamatiei.

Ne rezervam dreptul de a respinge reclamatia Dvs, in cazul in care nu este respectata procedura descrisa mai sus.DRAGON STAR CURIER SRL NU ESTE OBLIGAT SA ACTIONEZE ASUPRA RECLAMATIEI DVS. PANA IN MOMENTUL IN CARE NU S-A EFECTUAT PLATA CONTRAVALORII TRANSPORTULUI.

Dvs. va angajati fata de DRAGON STAR CURIER SRL ca nu veti permite unei terte persoane ce are vreun interes asupra continutului sau expedierii in sine sa inainteze o plangere sau o actiune impotriva DRAGON STAR CURIER SRL,  chiar daca aceasta este generata de neglijenta noastra.  In cazul in care aceasta plangere sau actiune este introdusa, Dvs. ne veti garanta impotriva tuturor consecintelor acestor plangeri, inclusiv costurile ce necesita incheierea acestor actiuni sau plangeri.

 

AMBALARE CONDITII DE AMBALARE

CATEGORIE PRODUSE  /  TIP PRODUS /  AMBALAJ CORESPUNZATOR

MARFURI CASANTE:

- STICLARIE – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector

- PARBRIZE – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector

- TABLOURI / GRAVURII  -  Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector

 - BAUTURI / LICHIDE IMBUTELIATE IN STICLA – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector                                            -

MARFURI FRAGILE :

  – ECHIPAMENTE  ELECTRO CASNICE – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector . Ambalaj special pus la dispozitie de fabricant.

- DISCHETE, BENZI, C.D-URI TIPARITURI –   Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector . Ambalaj special pus la dispozitie de fabricant.

- PIESE AUTO – Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren  sau alt material protector . Ambalaj special pus la dispozitie de fabricant.

 

ACOPERIRE NATIONALA 

 Nr.Crt.

Localitate

Centru

Judet

 

 

 

 

1

Afumati

Bucuresti

Ilfov               

2

Alba Iulia

Alba Iulia

Alba                

3

Alexandria

Alexandria

Teleorman           

4

Alunisu

Bucuresti

Ilfov               

5

Apahida

Cluj-Napoca

Cluj                

6

Arad

Arad

Arad                

7

Argeselu

Pitesti

Arges               

8

Bacau

Bacau

Bacau               

9

Bacu

Bucuresti

Giurgiu             

10

Baia Mare

Baia Mare

Maramures           

11

Bajani

Buzau

Buzau               

12

Balaceanca

Bucuresti

Ilfov               

13

Barati

Bacau

Bacau               

14

Barlad

Vaslui

Vaslui              

15

Bascov

Pitesti

Arges               

16

Bihor

Miercurea-Ciuc

Harghita            

17

Bistrita

Bistrita

Bistrita-Nasaud     

18

Blajel

Sibiu

Sibiu               

19

Bora

Slobozia

Ialomita            

20

Botosani

Botosani

Botosani            

21

Bradu

Pitesti

Arges               

22

Bragadiru

Bucuresti

Ilfov               

23

Braila

Braila

Braila              

24

Branesti

Bucuresti

Ilfov               

25

Brasov

Brasov

Brasov              

26

Buciumeni (Buftea)

Bucuresti

Ilfov               

27

Bucuresti

Bucuresti

Bucuresti           

28

Buftea

Bucuresti

Ilfov               

29

Buzau

Buzau

Buzau               

30

Calarasi

Calarasi

Calarasi            

31

Caldararu

Bucuresti

Ilfov               

32

Campineanca

Focsani

Vrancea             

33

Campulung

Campulung Muscel

Arges               

34

Caransebes

Resita

Caras-Severin       

35

Catelu

Bucuresti

Ilfov               

36

Ceardac

Focsani

Vrancea             

37

Cernavoda

Constanta

Constanta           

38

Cernica

Bucuresti

Ilfov               

39

Chiajna

Bucuresti

Ilfov               

40

Chilieni

Sfantu Gheorghe

Covasna             

41

Chitila

Bucuresti

Ilfov               

42

Ciobanu

Harsova

Constanta           

43

Ciorogarla

Bucuresti

Ilfov               

44

Cismea

Botosani

Botosani            

45

Ciulnita

Slobozia

Ialomita            

46

Clinceni

Bucuresti

Ilfov               

47

Clucereasa

Pitesti

Arges               

48

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Cluj                

49

Constanta

Constanta

Constanta           

50

Cordun

Roman

Neamt               

51

Cozieni

Bucuresti

Ilfov               

52

Craiova

Craiova

Dolj                

53

Cretuleasca

Bucuresti

Ilfov               

54

Darvari

Bucuresti

Ilfov               

55

Dealu Malului

Ramnicu-Valcea

Valcea              

56

Dej

Dej

Cluj                

57

Deva

Deva

Hunedoara           

58

Dobroesti

Bucuresti

Ilfov               

59

Domnesti

Bucuresti

Ilfov               

60

Dragomiresti-Deal

Bucuresti

Ilfov               

61

Dragomiresti-Vale

Bucuresti

Ilfov               

62

Dr. Tr  Severin

Drobeta-Turnu Severin

Mehedinti           

63

Dumbrava Rosie

Piatra-Neamt

Neamt               

64

Dumitrana

Bucuresti

Ilfov               

65

Fagaras

Fagaras

Brasov              

66

Fitod

Miercurea-Ciuc

Harghita            

67

Floresti

Cluj-Napoca

Cluj                

68

Focsani

Focsani

Vrancea             

69

Fundeni

Bucuresti

Ilfov               

70

Galati

Galati

Galati              

71

Ganeasa

Bucuresti

Ilfov               

72

Ghiroda

Timisoara

Timis               

73

Giurgiu

Giurgiu

Giurgiu             

74

Glina

Bucuresti

Ilfov               

75

Gura Calnaului

Buzau

Buzau               

76

Huedin

Cluj                

Cluj                

77

Harsova

Harsova

Constanta           

78

Iasi

Iasi

Iasi                

79

Jilava

Bucuresti

Ilfov               

80

Lazu

Constanta

Constanta           

81

Leliceni

Miercurea-Ciuc

Harghita            

82

Linia din Vale

Slatina

Olt                 

83

Lugoj

Lugoj

Timis               

84

Magheru

Drobeta-Turnu Severin

Mehedinti           

85

Magurele

Bucuresti

Ilfov               

86

Manolache

Bucuresti

Ilfov               

87

Maracineni

Pitesti

Arges               

88

Medias

Sighisoara

Sibiu               

89

Miercurea-Ciuc

Miercurea-Ciuc

Harghita            

90

Mioveni

Pitesti

Arges               

91

Moara Domneasca

Bucuresti

Ilfov               

92

Moara Noua

Ploiesti

Prahova             

93

Mofleni

Craiova

Dolj                

94

Mogosoaia

Bucuresti

Ilfov               

95

Odaile

Bucuresti

Ilfov               

96

Odorheiu Secuiesc

Odorheiu Secuiesc

Harghita            

97

Olteni

Bucuresti

Ilfov               

98

Onesti

Onesti

Bacau               

99

Oradea

Oradea

Bihor               

100

Otopeni

Bucuresti

Ilfov               

101

Pantelimon

Bucuresti

Ilfov               

102

Pascani

Roman

Iasi                

103

Petrosani

Deva

Hunedoara           

104

Piatra-Neamt

Piatra-Neamt

Neamt               

105

Piscani

Pitesti

Arges               

106

Pitesti

Pitesti

Arges               

107

Ploiesti

Ploiesti

Prahova             

108

Podari

Craiova

Dolj                

109

Poenari

Ramnicu-Valcea

Valcea              

110

Popesti-Leordeni

Bucuresti

Ilfov               

111

Popoveni

Craiova

Dolj                

112

Proaspeti

Slatina

Olt                 

113

Pruni

Bucuresti

Ilfov               

114

Rachiti

Botosani

Botosani            

115

Ramnicu-Valcea

Ramnicu-Valcea

Valcea              

116

Rediu (vaslui)

Vaslui

Vaslui              

117

Reghin

Reghin

Mures               

118

Resita

Resita

Caras-Severin       

119

Roman

Roman

Neamt               

120

Rosu

Bucuresti

Ilfov               

121

Rudeni

Bucuresti

Ilfov               

122

Sabareni

Bucuresti

Giurgiu             

123

Sacalaz

Timisoara

Timis               

124

Sancraiu de Mures

Targu Mures

Mures               

125

Santana de Mures

Targu Mures

Mures               

126

Satu Mare

Satu Mare

Satu Mare           

127

Satu Mare-Harghita

Miercurea-Ciuc

Harghita            

128

Satu Mic-Harghita

Miercurea-Ciuc

Harghita            

129

Schela Cladovei

Drobeta-Turnu Severin

Mehedinti           

130

Sebes

Alba Iulia

Alba                

131

Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe

Covasna             

132

Sfantu Ilie

Suceava

Suceava             

133

Sibiu

Sibiu

Sibiu               

134

Sighisoara

Sighisoara

Mures               

135

Sindrilita

Bucuresti

Ilfov               

136

Sintesti

Bucuresti

Ilfov               

137

Slatina

Slatina

Olt                 

138

Slobozia

Slobozia

Ialomita            

139

Slobozia Noua

Slobozia

Ialomita            

140

Stefanestii de Jos

Bucuresti

Ilfov               

141

Stefanestii de Sus

Bucuresti

Ilfov               

142

Stefanestii Noi

Pitesti

Arges               

143

Stupini

Brasov

Brasov              

144

Suceava

Suceava

Suceava             

145

Targoviste

Targoviste

Dambovita           

146

Targu Jiu

Targu Jiu

Gorj                

147

Targu Mures

Targu Mures

Mures               

148

Targu Neamt

Piatra-Neamt

Neamt               

149

Targu Secuiesc

Targu Secuiesc

Covasna             

150

Targu-Jiu

Targu Jiu

Gorj                

151

Timisoara

Timisoara

Timis               

152

Toaca

Targu Mures

Mures               

153

Tonea

Calarasi

Calarasi            

154

Tudor Vladimirescu

Tulcea

Tulcea              

155

Tulcea

Tulcea

Tulcea              

156

Tunari

Bucuresti

Ilfov               

157

Turda

Turda

Cluj                

158

Valea Lupului

Iasi

Iasi                

159

Varteju

Bucuresti

Ilfov               

160

Vaslui

Vaslui

Vaslui              

161

Voluntari

Bucuresti

Ilfov               

162

Zalau

Zalau

Salaj               

163

Zurbaua

Bucuresti

Ilfov               

164

1 DECEMBRIE

Bucuresti

Ilfov               

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Design & Development by devCode Inc.